Sterk voor de Klas

Sterk voor de klas

Sterk voor de klas is een eendaagse privétraining voor (startende) leraren en zijinstromers. Na deze dag sta je met meer zelfvertrouwen voor de klas, heb je meer overwicht over je leerlingen en laat je je minder beïnvloeden door collega’s en leidinggevenden.

Met zelfvertrouwen voor de klas staan

Trek jij je de opmerkingen van leerlingen en het commentaar van collega’s, leidinggevenden en ouders vaak (persoonlijk) aan?
Krijg jij wel eens reacties zoals: Bij mij doen ze dat niet, of Joh, gewoon volhouden: over een paar jaar gaat het vast wel beter….

Vroeger maakte mij dat onzeker; hulp inroepen durfde ik niet. En als ik wél om hulp vroeg, kreeg ik niet de hulp die ik nodig had. 
Daardoor ben ik zelfs een keer opgebrand. Mijn zelfvertrouwen was weg. Huilend zat ik thuis op de bank: ik wist zeker dat ik het niet kon en nooit zou leren. 

sterke juf

Nu weet ik dat ik niet de enige was

Ergens wist ik dat ik best een goede leraar kon zijn, als de leerlingen maar naar me wilden luisteren en mijn collega’s en leidinggevenden eens iets positiefs zouden zeggen in plaats van altijd maar kritiek te leveren. Maar zo ging het niet en ik merkte dat ik steeds negatiever werd en steeds minder zin kreeg in mijn werk.

Toen hield iemand me een spiegel voor

Klagen helpt niet. Zeuren over collega’s, leerlingen en ouders is verleidelijk… en mag best wel eens een keertje, maar er is maar één iemand die ervoor kan zorgen dat je sterk voor de klas staat en dat ben je zelf.

Ik moest leren hoe ik ervoor kon zorgen dat de leerlingen naar me luisterden en hoe ik ervoor kon zorgen dat mijn collega’s mij serieus namen. Als ik eenmaal sterk voor de klas kon staan, volgde het plezier vanzelf. En zo was het ook.

Sterk voor de klas staan: iedereen kan het leren

Jij kunt het leren tijdens de online training Sterk voor de Klas.

Maar… er wordt wel wat van je verwacht; het opbouwen van zelfvertrouwen gaat niet vanzelf; daar zul je een hele dag hard voor moeten werken.

Je wordt daarbij geholpen door mij, ervaren begeleider, leraar en coach en door Marijke van Bemmel, ervaren trainingsacteur. 

Sta sterk voor de klas

Wil jij ook:

 • Met meer zelfvertrouwen voor de klas staan?
 • Een betere relatie opbouwen  met leerlingen, ouders en collega’s?
 • Weten hoe je jouw grenzen bewaakt naar leidinggevenden toe?
 • Anders kunnen reageren op gedrag en taal van “moeilijke” leerlingen?
 • Weten wat je kunt doen tijdens moeilijke situaties in jouw klas?

Zeven redenen om mee te doen:

 1. De vaardigheden die je leert zijn bewezen effectief in de klas
 2. Je werkt alles tijdens de training uit; je bent meteen klaar voor de eerstvolgende schooldag
 3. Alles mag en alles kan
 4. Het is de meest praktische training op dit gebied
 5. Hoge waardering door de vorige deelnemers; gemiddeld een 8,8
 6. Er is ruimte voor persoonlijke verhalen; je krijgt tips voor jouw specifieke situatie
 7. Je staat na de training sterk voor de klas
online training

Kosten:

Voor een hele dag privétraining op maat betaal je € 1.350,-

Het programma

Het programma wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Onderdelen zijn in ieder geval:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Nieuwe inzichten over communiceren 
 • Zelfvertrouwen en grenzen
 • Een lekkere lunch met een strandwandeling
 • Een prettige locatie
 • Oefenen met een trainingsacteur
 • Na afloop houden we contact en help ik je bij vragen
Sterk voor de Klas

Zij staan nu ook sterk voor de klas:

Wel volgen, niet volgen? Ik twijfelde…. Deze training is een echte aanrader voor de startende leerkracht in het basis- en voortgezet onderwijs. Zit je al wat langer in het onderwijs, zoals ik, dan is deze training een waardevolle aanvulling op je dagelijks handelen in en voor de groep.
Klazien
Klazien
Leraar PO
Wat ik vooral meeneem uit deze cursus, zijn handvatten voor mijn werkpunten, de knop en de kaartjes. Daarnaast het besef dat iedere leerkracht jong, oud, al lang voor de klas of nog maar net, zijn of haar werkpunten heeft, onzekere gevoelens heeft en af en toe denkt ‘ik kan dit niet’. Dat besef geeft een heel fijn en rustig gevoel.
Sterk voor de Klas
Sandra
Leraar PO
Het oefenen in de praktijk was zeer interessant. Veel geleerd. Ik ben nu zeer gemotiveerd om mijn eigen wijze van lesgeven te ontdekken.
Sta sterk voor de klas
Luuk
Docent Wiskunde VO
Ik ben de dag na de training meteen begonnen met de uitvoering van de tips. Zo ben ik nog meer door de klas gaan lopen en ben ik gaan inoefenen. Ik dacht vaak: oké dan... en wilde toegeven. Meteen daarna dacht ik: nee, eis 100%. Ook heb ik geprobeerd om er geen grijze gebieden te laten zijn. Discussies kapte ik af met “ja, jij hebt dikke pech”. En het werkte. Ik heb een hele leuke dag gehad met deze kids.
orde houden
Alma
Invalleerkracht PO
Omdat ze op mijn vorige school in een moeilijke wijk in Amsterdam me te lief vonden dacht ik dat Judith me wel wat zou kunnen brengen. Judith gaf mij vooraf de indruk streng en recht door zee te zijn. Ze bleek haar vak te verstaan en met veel liefde, inlevingsvermogen en betrokkenheid leiding te geven. Wat wil je ook met 32 jaar onderwijservaring? Tijdens een training werd ik geïnspireerd door Judith en de andere deelnemers. Persoonlijk leverde mij de theorie over overtuigingen en de oorsprong van die overtuigingen me nieuwe inzichten op. Terug op school kon ik die meteen toepassen in mij onderwijspraktijk zodat ik ten alle tijden verantwoordelijkheid kan nemen.
Sterk voor de klas
Baltus
Leraar Natuur- en Scheikunde VO

Geef je hier op:

Volg je liever een andere training?

Ik geef live/ online trainingen in company en ik maak online trainingen on demand. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • Orde houden
 • Omgaan met lastig gedrag van leerlingen
 • Teach like a Champion
 • Sterk Instructie geven
 • Je collega’s beter leren kennen
 • Invallen in het basisonderwijs
 • Sterk starten in het onderwijs (een spoedcursus voor starters en zijinstromers)
 • …..

Neem contact met me op voor meer informatie