Sterk in de klas - voor leerlingen

Sterk in de klas: voor leerlingen

Sterke School is er niet alleen voor leraren, maar eveneens voor leerlingen. Ook al ben ik nu vooral werkzaam als coach en trainer, ik reserveer altijd een paar uur per week voor leerlingen, zodat zij Sterk in de Klas kunnen zitten. Ik vind het belangrijk dat iedere leerling, groot of klein, de vaardigheden leert die nodig zijn om goed te kunnen leren en werken. Daartoe heb ik verschillende opleidingen gedaan zodat ik anderen de benodigde vaardigheden aan kan leren.

Studievaardigheden

In de cursus Snel leren is Leuk leren leren leerlingen en studenten meer te leren in minder tijd. De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord:
– Hoe pak ik het beste mijn huiswerk of studie aan?
– Op welke manier bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
– Hoe leer ik sneller te lezen en beter te onthouden?
– Wat kan ik doen om alles wat ik leer langer te onthouden?
– Hoe maak ik leren leuker
?

Snel lerwn is leuk leren

De cursus duurt zes keer één uur en is zowel live als online te volgen. Omdat ik de cursus altijd aanpas aan de vraag, geef ik deze alleen individueel (of aan meerdere kinderen uit één gezin). Als je geïnteresseerd bent in deze cursus, neem dan contact op en bel naar 06-83987580 of stuur een email naar info@sterkeschool.nl

Mieke en Anton hebben allebei veel aan de cursus gehad. De stapelbakjes, mindmaps en het gebruik van kaartjes zie ik nog steeds terug. Ook het snellezen en inplannen van leerblokken helpt ze enorm met het leren. Fijn en met resultaat! Anton heeft in zijn laatste toetsweek alleen maar voldoendes gehaald; de meeste cijfers boven de zeven. Hij was niet eens een bespreekgeval maar is gewoon over naar de vierde. Hij heeft écht grip op zijn werk gekregen. Ook Mieke heeft er veel aan gehad. Ze gaat naar de zesde en we hopen dat ze volgend jaar zal slagen. Met veel dank.
Snel leren is leuk leren
Maria
Moeder van twee middelbare scholieren
Ondanks dat ik in mijn eerste jaar op de universiteit zat en dus al heel wat tentamens achter de rug had, wist ik niet hoe ik moest studeren. Ik deed maar wat, eigenlijk. Na deze cursus weet ik, na hard werken, eindelijk hoe ik het beter kan aanpakken. In de cursus leerde ik goede studiemethodes en hoe ik mijn tijd kan indelen, maar ook hoe ik veel tijd kan besparen. Ik ben het leren zelfs leuker gaan vinden. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik, dankzij de cursus, al mijn tentamens in één keer gehaald heb. Het was de investering meer dan waard.
Studievaardigheden
Esther
Student kunstgeschiedenis

Bijlessen voor leerlingen groep 7 & 8

Laten we eerlijk zijn: niet alle leraren zijn in staat om al hun leerlingen goed te leren lezen, schrijven, spellen of rekenen. Ook begrijpend lezen kan een probleem zijn. Zeker leerlingen met dyslexie of dyscalculie vallen vaak tussen het wal en het schip, alle goede bedoelingen van  hun meester of juf ten spijt. 

In 6 tot 12 lessen leer ik alle leerlingen foutloos lezen, schrijven, spellen en rekenen. Dat kan zowel live als online.

Als je geïnteresseerd bent in bijlessen, neem dan contact op en bel naar 06-83987580 of stuur een email naar info@sterkeschool.nl

bijlessen
Volgend jaar komen we graag weer terug voor de cursus, maar nu waren we erg blij met de extra lessen spelling en begrijpend lezen. Dankzij jouw hulp heeft Otto een mooie Cito-toets gemaakt: 544 punten. Zijn score voor taal was maar liefst 71%. Zijn advies is verhoogd van MAVO naar HAVO. Dank je wel.
Ilonka
Cathrien
Moeder van Otto (12)

Studiekeuzeadvies

Uit cijfers van de onderwijsinspectie blijkt dat van de studenten die stoppen met hun opleiding 50 procent aangeeft dat dit het gevolg is van een verkeerde studiekeuze. Tevens blijkt dat bijna 70 procent van de scholieren die hun middelbare school afronden, zegt dat ze moeite hebben met het überhaupt maken van een studiekeuze.

Als je bang bent om (weer) een foute keuze te maken, kun je een SPA laten maken bij Sterke School. Het invullen hiervan kost je slechts 10 minuten. Vervolgens hebben we een persoonlijk gesprek, waarin we jouw sterke punten en voorkeuren bespreken, zodat de juiste studiekeuze snel is gemaakt.

Download hier de folder

Als je geïnteresseerd bent in een studiekeuzeadvies, neem dan contact op en bel naar 06-83987580 of stuur een email naar info@sterkeschool.nl

Jaartraject bij Sterke School
Door de Coronacrisis vond ik het moeilijk om de juiste studie te kiezen. Alle open dagen waren online en de enorme hoeveelheid informatie maakte me enorm aan het twijfelen. Het invullen van de SPA en ons gesprek daarna maakten mij duidelijk wat ik écht wil: journalist worden. En het was niet makkelijk in mijn eerste studiejaar, maar ik weet nu wel zeker dat ik de juiste studie heb gekozen.
Studiekeuzeadvies
Dylan
Voormalig leerling van Havo-5, nu student aan de school voor journalistiek

NT2-lessen voor nieuwkomers

Nederlands is een prachtige taal. Maar ook een lastige taal om te leren. Wil je op een persoonlijke en effectieve manier je Nederlands als Tweede Taal (NT2) verbeteren? En wil je meer begrijpen over de ongeschreven regels in de Nederlandse samenleving van een moedertaalspreker? Ook dat kan bij Sterke School.

Het is wel belangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen hebt en bereid bent om dagelijks te oefenen. Als dat zo is, kun je terecht voor:

– Voorbereiding op de staatsexamens I en II
– Begeleiding bij een studie op MBO- of HBO-niveau
– Hulp bij het halen van je rijbewijs, EHBO-diploma of ander praktijkdiploma
– Begeleiding bij een andere cursus waarbij het begrijpen van de Nederlandse taal (geschreven of gesproken) belangrijk is

Als je geïnteresseerd bent in NT2-lessen, neem dan contact op en bel naar 06-83987580 of stuur een email naar info@sterkeschool.nl

NT-2 lessen
Ik ben in 2017 gevlucht uit Afghanistan en hier in Nederland bleek mijn HBO-diploma niets waard. Ik besloot een nieuwe (deeltijd) studie te beginnen. Omdat ik de Nederlandse taal (nog) niet altijd goed begreep, haalde ik mijn tentamens niet. Op aanraden van anderen heb ik twee jaar lang wekelijks privéles gevolgd bij Judith. Zij leerde mij in korte tijd de grammatica van de Nederlandse taal, controleerde mijn opdrachten en bereidde met mij mijn tentamens voor. Uiteindelijk ben ik eerder afgestudeerd dan mijn studiegenoten en heb ik een vaste baan gekregen bij het kinderdagverblijf waar ik stage heb gelopen.
Timemanagement
Souhaila
Pedagogisch medewerker