moeilijke klas

Praktische hulp voor scholen

Scholen kunnen mij inhuren als ervaren coach, begeleider en trainer met een speciale deskundigheid op het gebied van startende leraren en orde houden.
Heb jij een collega waar de stoelen wel eens door het raam lijken te vliegen? Neem dan contact met me op. Ik zorg ervoor dat iedere leraar – die bereid is om met mij aan de slag te gaan – binnen 6 tot 12 weken orde kan houden: ook in de moeilijkste klas op de meest complexe school.
Ik heb een onderwijsbevoegdheid en meer dan 30 jaar ervaring, aangevuld met een enorme waslijst aan opleidingen en cursussen.

Daarnaast geef ik trainingen op maat, begeleid ik zij-instromers, schrijf ik praktische onderwijsboeken en coach ik docenten die vast dreigen te lopen in hun ontwikkeling. Alles kan zowel online als in levende lijve. Neem ook eens een kijkje in onze webshop met on-demand boeken en online trainingen.

Laatst heeft iemand mij omschreven als een vakidioot en eigenlijk… is dat waar. Als er iets nieuws te leren is… dan pak ik dat op en deel ik mijn kennis weer met anderen. Dus waarschijnlijk heb ik meer in de aanbieding dan je op het eerste gezicht denkt.

Scholen en Sterke School

Goed personeelsbeleid

Plezier hebben in de klas

Ook op het gebied van personeelsbeleid draag ik graag mijn steentje bij. Enkele voorbeelden zijn:

• Het afnemen van een DISC om een evenwichtig team samen te stellen
  • Een school helpen om hartvaardig onderwijs te kunnen geven
  • Met coaching voorkomen dat leraren in een burn-out terecht komen en uitvallen
  • Reïntegratie-trajecten om leraren te helpen na een burn-out weer Sterk voor de Klas te staan
  • Een startpakket op maat voor startende leraren, zodat zij gedurende het schooljaar niet voor verrassingen komen te staan

Wat zeggen andere scholen?

Ik volgde een online workshop 'Sterk lesgeven' bij Judith. In deze workshop kreeg ik een heleboel praktische tips die ik aan mijn lessen kon toevoegen. Ondanks mijn ervaring in het onderwijs was het volgen van deze workshop een 'energy booster' om sterk verder te gaan. Deze tips deelde ik ook met mijn stagiaires op de school waar ik les geef alsook met mijn studenten.
Judith heeft in korte tijd beginnende leerkrachten handvatten gegeven om hun klassenmanagement beter op orde te krijgen. Door haar doortastende manier van trainen en het werken met technieken hebben de leerkrachten meer grip op de groep gekregen.
Hoe fijn is het dat je als startende leerkracht in een handzaam boekje heel veel tips en tools ingefluisterd krijgt die je nooit geleerd hebt op de PABO. In het boekje " Een sterke start voor de klas" benoemt Judith veel praktische informatie waarmee je morgen aan de slag kunt en jou helpt in jouw ontwikkeling van starter naar professional. Alle startende leerkrachten van SKOzoK krijgen dit boekje uitgereikt en doen daar hun voordeel mee.
Judith heeft een prima workshop verzorgd waarbij zij in twee uur veel handige en praktische tips en trucs heeft gegeven aan de eerstejaars startende leerkrachten van onze 25 basisscholen. Het praktische ervan werd erg gewaardeerd door de starters omdat zij de voor hen bruikbare en uitvoerbare zaken de volgende dag meteen konden gebruiken in hun eigen groep.
Ton
Coach KSU

Neem vrijblijvend contact op of download de folder