Online Workshop Vijf tips voor startende leraren

Startende leraren worden gedurende het schooljaar steeds opnieuw overvallen door onverwachte zaken die extra werk opleveren. En je hebt het al zo druk. Speciaal voor jou geven we deze online workshop: Vijf tips voor startende leraren; om overzicht te houden in het komende schooljaar.

Herken je dit?

De waan van de dag speelt meestal de hoofdrol op een school. Als je een paar jaar in het onderwijs werkt, weet je precies wat er van je verwacht wordt. Maar als je startende leraar of zij-instromer bent, word je zo ongeveer door alles overvallen:

• Rapporten die allang ingevuld hadden moeten zijn
  • Een feestmiddag of uitje waar je blijkbaar nog iets voor moet regelen
  • Plotseling liggen er Cito-toetsen klaar: wat moet je daar allemaal precies mee?
  • In je agenda staat: oudergesprekken; maar hoe bereid je die voor?
  • De laatste dag voor de vakantie: wat mag er wel en wat mag er niet?

Je collega's willen je best wel helpen

Maar ze hebben het – net als jij – vreselijk druk. Collega’s hebben niet altijd tijd of zin om weer een middag met jou te gaan zitten om alles uit te leggen. Dat is geen onwil, maar tijdgebrek of ongeduld. Zeker als je een vraag vaker stelt dan één keer. Ervaren collega’s zijn vaak vergeten hoe het was om nog niets te weten over de gang van zaken – en steeds overvallen te worden door onverwachte zaken. En ze weten ook niet meer hoe het was om dingen vaker te moeten vragen; omdat er vaak teveel informatie in één keer gegeven wordt.

Zorg ervoor dat je het hele schooljaar zelf de regie én het overzicht houdt

Als je van te voren weet wat je allemaal te wachten staat, kun je in je agenda tijdig noteren wat je allemaal moet doen en waar je allemaal aan moet denken. Zo houd je overzicht en de regie. Als jij zelf het overzicht hebt, heb je minder vragen en vinden je collega’s het minder erg als je ze stoort voor een tip of toevoeging.

Start het nieuwe schooljaar goed voorbereid – doe mee met het webinar Vijf tips voor startende leraren

In het webinar krijg je antwoorden op de volgende vijf belangrijke vragen:

1. Hoe houd ik het overzicht?
  2. Waar houd ik bij wat ik allemaal moet doen?
  3. Hoe zorg ik ervoor dat ik daar genoeg tijd voor heb?
  4. Wat doe ik als ik te weinig (of geen) hulp krijg?
  5. Hoe haal ik de volgende vakantie zonder stress?

Webinar: Vijf tips voor startende leraren

• Je kunt het webinar on demand terugkijken
  • Het webinar duurt ongeveer 60 minuten
  • We vragen bij inschrijving € 2,- administratiekosten
  • Deze € 2,- krijg je terug als je in de week na het webinar iets koopt in onze webshop met kortingscode ADMINISTRATIEKOSTEN
  • Let op: de tweede kortingscode is niet meer geldig
  • En oja: er wordt halverwege gebeld. Je kunt even doorscrollen of er het jouwe van denken 😉

Na de online workshop Vijf tips voor startende leraren:

• Voel je je beter voorbereid
  • Kun je flexibel reageren op verrassingen
  • Heb je meer plezier met de leerlingen
  • Hebben de leerlingen meer plezier met jou
  • Krijg je ook nog een cadeautje
Online workshop
Het werd kort, maar duidelijk verteld. Daardoor bleef ik geboeid. Het is vooral fijn dat je niet de enige bent die tegen bepaalde dingen aanloopt. Daarnaast is de kalender erg handig. Nogmaals bedankt. Kort en krachtig, vol bruikbare tips en mooie voorbeelden uit de praktijk. Ik weet nu veel beter wat ik kan verwachten. Prima webinar, waarbij de titel de lading goed dekt.
Drie leraren
PO en VO