Judith Porcelijn

Tips voor meer grip op een moeilijke klas

Heb jij een moeilijke klas?

Als jij de regie over jouw klas kwijt bent, kan het ingewikkeld zijn om grip te krijgen en te houden. Een moeilijke klas krijg je niet zomaar in het gareel, daar moet je wel wat voor doen.

Men zegt wel dat er geen moeilijke klassen bestaan

Maar ondertussen:

• Ga jij misschien wel met buikpijn naar school
  • Wordt er gepest in je klas
  • Ben je het zat om steeds je stem te verheffen
  • Voel je je zo langzamerhand meer politieagent dan leraar
  • Zeggen je collega’s: “Bij mij doen ze dat niet.”
  • Wil je gewoon met plezier kunnen lesgeven
Leerlingen met lastig gedrag

Waar moet je beginnen?

Het begint bij jezelf. Jij moet beslissen dat het vanaf nu anders moet. Dat jij de regie over je klas hebt in plaats van dat je overgeleverd bent aan de grillen en reacties van bepaalde leerlingen. Je wilt energie krijgen van je leerlingen, in plaats van dat je je na iedere schooldag voelt als een leeggelopen ballon.

Heb jij een moeilijke klas?

Op dit moment ben je de regie vermoedelijk kwijt, of je bent hard op weg om de regie kwijt te raken. Of je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Maar als je nu niet ingrijpt, dan blijft alles zoals het was.

Heb jij ook geen zin meer om met buikpijn naar school te gaan?
Vind jij ook dat je leerlingen gewoon even moeten luisteren als jij iets zegt?
Ben jij grote monden, brutale opmerkingen en discussie ook zat?
Wil je met plezier kunnen lesgeven aan een gezellige klas?

Wil je gewoon tips voor meer grip op jouw moeilijke klas?

Sterk voor de Klas

Het begint hier en nu

Jij kunt met trainingsacteur Marijke van Bemmel situaties uit de eigen lespraktijk oefenen.

Wil jij ook weten wat het effect van gedrag op jouw leerlingen is? Het kan confronterend zijn, maar het fijne van deze oefensessie is dat je leerlingen er niet bij zijn: je krijgt tips van Marijke & Judith en de kans om het nóg een keer te oefenen, op verschillende manieren. Net zolang tot jij tevreden bent en weet hoe je jouw leerlingen echt kunt bereiken.

Er is niets fijners dan je eigen gedrag te kunnen aanpassen naar  jouw eigen wensen. Zo krijg jij meer grip op jouw moeilijke klas.

Trainingsacteur Marijke vertelt hoe zij jou gaat helpen

De coaching van Judith was erg leuk en precies wat ik had verwacht. Marijke is erg gedreven en weet de feedback op jouw handelen op een hele goede manier over te brengen. Verrassend was voor mij dat de online omgeving geen afbreuk deed aan de efficiëntie van de sessie.
Docent Duits
Mareike
Docent VO Duits

Wanneer? Wanneer jij dat wilt

Waar? Online, achter je laptop of PC

Hoe lang duurt de sessie? Ongeveer twee uur

Hoe werkt het?
We beginnen met kennismaken en het bespreken van jouw klas. Daarna bespreken we de spelregels. Jouw veiligheid staat te allen tijde voorop.
Daarna start het oefenen met Marijke. Marijke geeft a. gerichte feedback en b. tips om je gedrag aan te passen. Vervolgens mag je net zo lang oefenen tot je je tevreden bent over je eigen reacties.
Tot slot blikken we terug op een enerverende en fascinerende middag.

Hoeveel kost het? Deze sessie kost € 175,- incl BTW

Geef je op voor deze online oefensessie