Sterk voor de klas

Sterk voor de Klas

Een tweedaagse training voor (startende) leraren & zijinstromers

Met zelfvertrouwen Sterk voor de Klas staan

Laat jij je beïnvloeden door opmerkingen van leerlingen en het commentaar van collega’s, leidinggevenden en ouders?

Vroeger maakte mij dat onzeker. Hulp inroepen deed ik liever niet. En als ik wél om hulp vroeg, kreeg ik niet de hulp die ik nodig had.

Daardoor ben ik een keer opgebrand

Mijn zelfvertrouwen was weg. Huilend zat ik thuis op de bank: ik wist zeker dat ik het niet kon en nooit zou kunnen leren.

Nu weet ik dat ik niet de enige ben

Ik wist dat ik best een goede leraar kon zijn, als de leerlingen maar naar me wilden luisteren en mijn collega’s (leidinggevenden) eens iets positiefs zeiden in plaats van altijd maar kritiek te leveren. Maar zo ging het niet.

Toen hield iemand me een spiegel voor

Ik moest leren hoe ik ervoor kon zorgen dat de leerlingen naar me luisterden en hoe ik ervoor kon zorgen dat mijn collega’s mij serieus namen.

Sterk voor klas staan: iedereen kan het leren

Er wordt wel wat van je verwacht tijdens deze cursus; het opbouwen van jouw zelfvertrouwen gaat niet vanzelf; daar zul je in deze twee dagen hard voor moeten werken.

Wil jij ook:

• Met meer zelfvertrouwen voor de klas staan?
  • Weten hoe je een goede relatie opbouwt met leerlingen, ouders en collega’s?
  • Weten hoe je jouw grenzen bewaakt naar leidinggevenden toe?
  • Je beter kunt reageren op gedrag en taal van “moeilijke” leerlingen?
  • Ervaringen uitwisselen met andere leraren?
  • Weten wat je moet doen tijdens moeilijke situaties in jouw klas?

Waarom moet je meedoen?

1. De vaardigheden die je leert zijn bewezen effectief in de klas.
  2. Je werkt alles tijdens de training uit; je bent meteen klaar voor het nieuwe schooljaar.
  3. Je hebt een fijne groep mede-cursisten, die in hetzelfde schuitje zitten als jij.
  4. Het is de meest praktische training op dit gebied.
  5. Hoge waardering door de vorige deelnemers; gemiddeld een 8,8.
  6. Je merkt meteen op de eerste schooldag het resultaat.
  7. Je kunt de kosten aftrekken van de belasting.

Het programma:

1. Je krijgt inzicht in jouw eigen gedrag in relatie tot anderen
    2. Je krijgt veel informatie over welk effect taal en houding hebben op mensen
    3. Je leert beter omgaan met moeilijke situaties door te oefenen met een trainingsacteur
    4. Je gaat naar huis met genoeg zelfvertrouwen en tools om sterk voor de klas te kunnen staan

Versterk jezelf

Kom naar de tweedaagse voor leraren die Sterk voor de Klas willen staan!
Geschikt voor leraren PO, VO, PRO, SBO, VSO en MBO

Na de Coronacrisis

Reacties van deelnemers na afloop van de vorige tweedaagse:

Beide dagen vond ik zeer positief, zowel het contact met de andere cursisten als jouw inspirerende houding. Het idee met de kaartjes werkt, ik gebruik meer mijn bord, loop regelmatig een rondje door de klas en probeer meer variatie in mijn lessen te krijgen. En als het een dag wat minder gaat kijk ik in je boek en in mijn aantekeningen om alles weer helder voor de bril te krijgen. Dank je wel voor twee inspirerende dagen.

Ik heb heel veel inzicht gekregen in hoe je door kleine aanpassingen in je gedrag/ houding/ wat je zegt je meer kunt bereiken in de omgang met leerlingen, collega’s, ouders.
Ik heb geleerd om losser voor de groep te staan en samen energizers te doen en daardoor actievere leerlingen te krijgen.

Het oefenen in de praktijk was zeer interessant. Veel geleerd.
Ik ben nu zeer gemotiveerd om mijn eigen wijze van lesgeven te ontdekken.

Wat ik vooral meeneem uit deze cursus, zijn handvatten voor mijn werkpunten, de knop en de kaartjes. Daarnaast het besef dat iedere leerkracht jong, oud, al lang voor de klas of nog maar net, zijn of haar werkpunten heeft, onzekere gevoelens heeft en af en toe denkt ‘ik kan dit niet’. Dat dat ook gewoon mag en normaal is. Dat je dan niet bij de pakken neer gaat zitten, maar eraan kan en gaat werken. Dat besef geeft een heel fijn en rustig gevoel.

Fijn dat er naar me geluisterd is. Ik heb veel praktische handvatten voor de praktijk gekregen. Fijn dat ik de tips heb kunnen uitwerken.