praktische workshops voor scholen

  • Op zoek naar een praktische workshop voor jouw school of scholen, bestuur of invalpool – ook al zeggen ze alles al te weten?
  • Een begeleider nodig die een startende leraar of zij-instromer op de rit krijgt – in maximaal zes weken?
  • Ben je bezig met de formatie en je wilt zeker weten dat je team evenwichtig is samengesteld – om gedoe te voorkomen?
  • Heb je een coach nodig voor twee leraren die niet meer samen door één deur kunnen – terwijl ze echt niet zo dik zijn?
  • Je wilt iets anders – waarvan je niet weet of ik dat ook kan?

Hoe help ik scholen?

Mijn specialisatie ligt op het gebied van de basisbekwaamheid van startende leraren. Ik weet alles over  klassenmanagement, orde houden, een goede lesgeven en communiceren met leerlingen, collega’s en ouders. Ik heb opleidingen gedaan op het gebied van NLP, e-coaching, Teach Like a Champion, Expliciete Directe Instructie. Daarnaast ben ik ben gecertificeerd assessor bij Thomas International.

Ik weet alles van de dagelijkse lespraktijk. Meer dan tien jaar heb ik ingevallen, waarna ik 20 jaar les heb gegeven in alle vormen van onderwijs. PO, SBO, Pro, VMBO en ZMOK: alles heb ik gedaan. Ik heb zelfs wel eens per ongeluk Nederlands en Engels gegeven aan een 3 HAVO-klas.

Ik heb alvast een cadeautje voor je: elf tips voor scholen die een startende leraar in hun team hebben
Je kunt de tips HIER downloaden.

In het nieuwe schooljaar bied ik een online jaarprogramma aan voor startende leraren en zij-instromers. Ook als een school een schoolopleider, bosser of interne coach heeft, ben ik een waardevolle aanvulling, omdat een startende leraar soms ook behoefte heeft aan onafhankelijke, objectieve feedback.

Wat doe ik niet?

  • Ik kom geen dagje invallen 
  • Theoretische workshops vind ik niet zo leuk
  • Dyslexie, dyscalculie en gedragsproblemen – daar weten anderen meer van

Wat je ook zoekt, we gaan samen in overleg om te kijken of ik een passend aanbod voor je kan maken. Neem vooral contact met me op. Ik bel je zo snel mogelijk.

wat zeggen andere scholen?

Judith heeft een prima workshop verzorgd waarbij zij in twee uur veel handige en praktische tips en trucs heeft gegeven aan de eerstejaars startende leerkrachten van onze 25 basisscholen. Het praktische ervan werd erg gewaardeerd door de starters omdat zij de voor hen bruikbare en uitvoerbare zaken de volgende dag meteen konden gebruiken in hun eigen groep.
Ton
Coach Katholieke Scholen Utrecht