Online zelfstudie

De meeste leraren staan open voor nieuwe kennis en vaardigheden. Daarvoor zijn er trainingen, workshops en trajecten. En veel van die leraren doen dat graag in hun eigen tijd én op hun eigen tempo. Daarom hebben wij, Laura van de Wiel en Judith Porcelijn, een webshop ingericht voor online zelfstudie: Sterke Aap. In de webshop vind je online cursussen en e-boeken, speciaal ontwikkeld voor leraren.

Online oplossingen voor onderwijsproblemen

Heb je moeite met het houden van orde in de klas?
Dan is onze online training echt iets voor jou. In drie tot zes weken leer je niet alleen wát je moet doen, maar ook hóe je dat kunt doen. De training bestaat uit zeven filmpjes van gemiddeld 30 minuten en een praktisch werkboek met handleiding. Uiteindelijk heb je een praktisch plan van aanpak voor jouw eigen situatie.

1. Introductie: In deze les leggen we uit hoe de training werkt.
  2. De drie wetten van orde: Een stukje theorie én drie handige tips.
  3. Relatie & Regels: Hoe maak je afspraken waar iedereen zich aan houdt?
  4. Routines: Met de Teletubbiemethode© zorg je ervoor dat jouw leerlingen zich veilig voelen.
  5. Ingrijpen & Consequenties: Wanneer wel & niet en hoe grijp je handig in?
  6. Lesstructuur: Met een heldere lesstructuur voorkom je verstoringen tijdens instructie of leswisselingen.
  7. Plan van aanpak: Begin met de praktische uitvoering in jouw klas: stap voor stap.

Ga jij invallen in het basisonderwijs?
Bereid je goed voor met onze online cursus. Je krijgt een heel scala aan tips, tools, handigheidjes en tricks én heel veel praktische formulieren.

1. Hoe kun je goed lesgeven in een vreemde omgeving?
  2. Wat moet je allemaal meenemen?
  3. Wat doe je als er niks klaarligt en je geen codes hebt gekregen?
  4. Hoe je er een leuke dag van maakt.
  5. En hoe je ervoor zorgt dat je terug mag komen.

Ga jij starten in een nieuwe klas als zijinstromer?
Bekijk de video en je krijgt handige tips en tools om als sterke leraar voor de klas te kunnen starten.
Aan het eind van deze training weet je:

1. Hoe je je kunt voorbereiden op je eigen klas(sen) op een nieuwe school.
  2. Wat je de eerste periode wel en niet moet doen.
  3. Hoe je de herfstvakantie haalt zonder stress.

Je kunt het bijbehorende Startpakket met handige checklists en invulformulieren downloaden in onze webshop. Daarmee maak je het jezelf nóg makkelijker.

Wil jij starten met intervisie op jouw school?
Met dit e-boek wordt dat een eitje. De inhoud van het boek:

1. Organisatie, tijdsduur & regels.
  2. Mogelijke werkvormen.
  3. Hoe zorgt je ervoor dat het werkt?
  4. Valkuilen.
  5. Evaluatie.

Dit is het boek waar iedere starter in het onderwijs blij van wordt. Er staan meer dan 100 praktische tips in over:

1. Goed leraarschap
  2. Hoe vind je een leuke baan?
  3. Omgaan met leerlingen.
  4. Handig klassenmanagement.
  5. Eerste hulp bij ongelukken in de klas.

Voor de vakanties is er een fijn leesboek: Help! Ik sta voor de Klas. In dit boek beschrijf ik mijn avonturen als startende leraar. En omdat ik het niet kan laten, staan er ook wat tips in.

1. Mijn ervaringen als invaller.
  2. Lesgeven op een asielzoekersschool.
  3. Ervaringen met andere leraren.
  4. Bijzondere portretten van leerlingen en hun ouders.

Sportdocent Anouk deelt haar geheimen in zeven korte video’s. Lesgeven is lesgeven: of je dat nu doet in een klaslokaal, buiten of in een sportschool. De basis ligt altijd in de volgende elementen:

1. Start je les op een goede manier.
  2. Benoem wat leerlingen doen
  3. Differentieer in je les.
  4. Motiveer je leerlingen.
  5. Daag je leerlingen uit.
  6. Deel je les op in hapklare brokken.
  7. Koppel op een goede manier terug.