online jaarprogramma

Noodzakelijk voor startende leraren en zij-instromers: een online jaarprogramma.

Ik heb drie dingen ontdekt:

1. In het begin van het schooljaar krijgen de meeste starters voldoende hulp
  2. Begin december zijn al veel afspraken verwaterd, omdat men in de waan van de dag is vergeten dat er ook nog een starter rondloopt – men heeft het enorm druk, de starter lijkt zich te redden en er worden andere prioriteiten gesteld
  3. Na de kerstvakantie doet men verwoede pogingen om de begeleiding weer op te pakken – maar dan is de starter afgehaakt, de starter heeft het voor elkaar gekregen om zelf het wiel uit te vinden, of de waan van de dag komt er weer overheen

De meeste starters krijgen in een schooljaar steeds minder begeleiding… ook als ze langzaam aan het verzuipen zijn.

Dertig procent haalt het einde van het schooljaar niet.

dat kan anders

Ik heb een online jaarprogramma ontwikkeld, zodat je in ieder geval verzekerd bent van de minimaal noodzakelijke begeleiding.

Als je weinig tot geen begeleiding hebt, krijg je de maximale begeleiding van Sterke School. Ik kom zelfs op klassenbezoek – als jij dat wilt.

Je krijgt dus precies zoveel begeleiding als je nodig hebt.
En daarbij krijg je ook nog:

1. Een online handleiding voor de eerste zes weken
  2. Mijn boek Een Sterke Start voor de Klas
  3. Maandelijkse intervisiegroepen (PO/ VO gescheiden)
  4. Een forum voor dagelijkse beslommeringen en tips
  5. Acht online trainingen – op maat (terug te kijken)
  6. Contact met de coach in een beveiligde e-mailomgeving
  7. Een klassenbezoek – indien gewenst en mogelijk
  8. Gezamenlijke lunch en wandeling aan het strand

WIE BEN IK?

Mijn naam is Judith Porcelijn en ik heb zelf meer dan dertig jaar voor de klas gestaan. In het begin deed ik zoveel verkeerd: ik legde de lesstof niet altijd goed uit, soms schreeuwde ik in de klas en in sommige groepen was er nauwelijks rust en orde. Er is van alles gebeurd toen ik leraar was: leerlingen klommen uit het raam, stoelen vlogen door mijn lokaal en een moeder heeft eens een klacht over me ingediend bij de directeur.

Na bijna elf jaar invallen kreeg ik mijn eerste vaste baan
Dat was op een asielzoekersschool waar ik het pas echt geleerd heb: lesgeven, orde houden, differentiëren, communiceren en de rust bewaren in de klas. Vervolgens kwam ik terecht in het praktijkonderwijs, daarna op een VSO-ZMOK en ik heb mijn carrière afgesloten op een VMBO. Ik ben juf geweest van leerlingen van vier tot eenentwintig jaar. Dat kwam doordat ik heb lesgegeven aan alle jaarklassen en in alle vormen van onderwijs. Daardoor heb ik alles gezien en alles meegemaakt.

Ik heb dus heel wat te vertellen 🙂 en ik help jou als startende docent graag op weg.

er is plek voor 10 deelnemers (per PO/VO)

Het kost € 995,- all inn

Als je je vóór 8 september inschrijft, betaal je € 595,-.

Je mag ook in termijnen betalen.

Zorg ervoor dat JIJ wel begeleiding krijgt

Zijn er ook nadelen aan?

Wat gebeurt er als je het niet doet?

• Je moet meedenken over de inhoud van het programma
  • Je committeert je voor een heel schooljaar
  • Er wordt inzet van je verwacht om je begeleiding te doen slagen
  • Hopelijk heeft jouw school de begeleiding goed geregeld
  • Er is een kans dat je onvoldoende begeleiding krijgt
  • Dertig procent van alle starters valt uit – wil jij daarbij horen?

Weet je wat het leukste is? Ik ga uit van wat al goed gaat!

Kost een online jaarprogramma niet teveel tijd?

Nee dus

Het levert tijd op omdat je:

• tips en trucs krijgt voor een snelle afhandeling van je administratie
  • effectief je tijd leert plannen
  • altijd op tijd klaar bent voor de volgende periode, je hoeft niet achter de feiten aan te rennen

Wanneer begint het?

De eerste online bijeenkomst is op woensdag 16 september. Het jaarrooster wordt dan ook bekend gemaakt.

Zo werkt het

Geef je op voor de gratis intake

1. Je geeft je op met het formulier rechts
    2. Ik bel je voor een gratis intakegesprek
    3. We bepalen samen of het programma iets voor jou is
    4. Als dat zo is, krijg je een factuur
    5. Je ontvangt een link en een werkboek voor de handleiding
    6. We starten op woensdagavond 12 augustus

Ik verheug me op jouw komst!