Wat hebben startende leraren nodig?

Coaching en training voor de startende leraar
Je hebt je lesbevoegdheid of je volgt een (deeltijd)opleiding tot leraar PO of VO. Misschien sta je al langer voor de klas maar ben je van school veranderd. Of je gaat als invalleerkracht van klus naar klus. Hoe dan ook: je leert nog iedere dag bij. Iedere dag krijg je nieuwe informatie over klassenmanagement, didactische werkvormen en pedagogische aanpak. In theorie weet je precies wat je moet doen.

Maar het blijkt zovéél en zo ánders te zijn in de praktijk
En eigenlijk moet je alles in één keer meteen goed doen:
1. Een goede relatie opbouwen met je leerlingen
2. Rust en orde in de klas creeëren
3. Foutloos communiceren met ouders, je duo-partner en andere collega’s
4. Rapporten invullen, naschoolse activiteiten organiseren en het curriculum volgen
5. De codes van het digibord en het kopieerapparaat onthouden
6. Omgaan met Esis, Parnassys of Magister en alle methodes
7. Alle ongeschreven regels uit je hoofd leren

soms valt het tegen

Je werkt je een ongeluk
Je bereidt al je lessen tot in de puntjes voor. In theorie weet precies hoe je moet handelen als een leerling te laat komt of de pen van zijn buurman jat. Als je iets niet weet dan vraag je het aan een collega. En toch lukt het niet altijd om datgene te doen wat nodig is. Soms gaat het allemaal mis: collega’s hebben geen tijd voor je, ouders klagen over je bij de directie en je begeleider ligt met griep op bed.

Soms hebben leraren een abonnement op de Wet van Murphy

Denk jij ook wel eens: maar dát heb ik niet op de opleiding geleerd
De meeste opleidingen focussen op de theorie en niet op de praktijk waardoor je op de werkvloer soms vastloopt. Omdat het teveel is, omdat de praktijk weerbarstig is of omdat je gewoonweg niet de juiste hulp krijgt.

Iedere startende leraar of zijinstromer heeft recht op een coach
Helaas zijn begeleiding en coaching niet altijd beschikbaar. Of de geboden hulp past helemaal niet bij wat jij nodig hebt. Sterke School biedt coaching en training voor de startende leraar.

Is sterke school alleen voor bevoegde leraren?

Misschien heb je helemaal geen opleiding maar sta je wel voor groepen?
Dan zit je ook prima bij Sterke School. Want iedereen kan leren om Sterk voor de Klas te staan.

Heb je hulp nodig bij het afronden van je studie?
Ook dan helpt Sterke School je, zodat je binnen afzienbare tijd je diploma of lesbevoegdheid op zak hebt.

Ben je een leerling die sneller en beter wil kunnen leren?
Ook dan kun je bij mij terecht. Klik HIER

Ik heb me bij Sterke School aangemeld, omdat ik graag een eigen, vaste coach wil hebben om mee te overleggen op momenten dat ik daar behoefte aan heb. Eerst heb ik de online workshop Sterk Orde Houden gevolgd en meteen daarna is mijn coachtraject ingegaan. Een coachtraject bij Judith is een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan reflectie op het eigen gedrag. Ze pakt goed op wat er bij jou speelt en geeft praktische tips hoe je dingen anders aan kunt pakken.
Anneke
Leraar Frans VO