Prettig Praten met Ouders – ook als je denkt dat er geen communicatie meer mogelijk is

Waarom is prettig praten met ouders zo belangrijk?

Soms ben je het absoluut niet eens met ouders. Maar het zijn wel de ouders van jouw leerling.

Hoe kun  je ervoor zorgen dat ook de gesprekken met een minder leuke boodschap goed blijven verlopen?

Want soms worden ouders zo boos dat zij jouw goedbedoelde boodschap niet willen horen.

Het is moeilijk om ouders te overtuigen dat hun kind naar het speciaal onderwijs moet, als ze het daar beslist niet mee eens zijn. Als je zo’n gesprek niet goed aanpakt, moet het kind bij jou op school blijven, met alle gevolgen van dien.

Hoe praat je (weer) prettig met de ouders van jouw leerlingen, zodat jullie samen in het belang van het kind de beste beslissingen nemen?

Ouders willen heel graag dat hun kind naar Havo of VWO gaat. Ook als VMBO een betere keus is voor deze leerling. Dat kan voor nare gesprekken zorgen.

In deze workshop leer je hoe je prettig met ouders kunt communiceren, zodanig dat écht contact behouden blijft of wordt hersteld.

Je krijgt handige tips en technieken aangereikt, die maken dat je vanuit een open houding en respect de ouders  tegemoet kunt treden. Zelfs als goed contact niet vanzelfsprekend lijkt.

Met deze tips en technieken ga je het volgende gesprek makkelijk en met zelfvertrouwen in. En wedden dat je je doel bereikt?

Ik geef deze workshop samen met  trainingsactrice Leonie van Dijk (met link), die zelf ook vele jaren voor de klas heeft gestaan.

Referentie

Juf Evelien:
Leuke workshop. Ik vond het best eng om te oefenen met Leonie, maar met de tips van Judith en Leonie bereikte ik in korte tijd mijn doel. Zonder dat de ouder boos werd, waar ik van te voren bang voor was. Ik durf nu gemakkelijker mijn adviesgesprekken te voeren.

Wanneer en waar?
Na de coronacrisis

€ 1895,- incl. reiskosten en BTW.

Bel Judith op 06 8398 7580 of mail naar info@sterkeschool.nl