Coaching leerkrachten

Ben jij een startende leraar of een zij-instromer, of loop je tegen problemen aan met lesgeven? Er komt veel kijken bij de functie van docent. Het is aan te raden om coaching voor leerkrachten te gaan volgen. Met mijn methodes zorg ik ervoor dat je sterk voor de klas staat en te allen tijde orde weet te houden.

Van startende leerkrachten en zij-instromers wordt vooral in het begin veel gevraagd. Coaching voor leerkrachten kan helpen bij deze enorme uitdaging. Hoe? Allereerst door je open te stellen voor verbetering en zelfreflectie. Aangezien je hier terecht bent gekomen, heb je voor jezelf wellicht al besloten dat je bereid bent om in de spiegel te kijken en feedback tot je te nemen. In mijn coachingssessies stel ik veel directe vragen die je verder helpen in de uitdagingen waar je dagelijks tegenaan loopt.

Redenen om leerkrachten coaching te gaan volgen

Er zijn verschillende beweegredenen om coaching voor leerkrachten te doen. Wil je een andere reactie bij je leerlingen uitlokken? Hoor je je collega’s weleens reageren met: dat doen ze bij mij nou nooit? Frustreert je dat? En heb je daarbij ook het gevoel dat je alles zelf moet uitzoeken? Ik begrijp dat je (weer) sterk voor de klas wilt staan en ik kan je daarbij helpen.

coaching startende leerkrachten

Voor wie is coaching?

Coaching is ervoor startende leraren, zij-instromers, maar zeker ook ervaren leraren. Wat levert het je op? Je wordt losser, zelfverzekerder en bent in staat om in de spiegel te kijken. Je hebt je gerealiseerd dat sommige oude patronen doorbroken moesten worden en hebt ruimte kunnen maken voor nieuwe inzichten. Je klassenmanagement is een stuk beter en je bent in staat om overzicht te houden, ook als er veel dingen tegelijk spelen.

Ervaringen met coaching en begeleiding leerkrachten

Coaching of begeleiding of een combinatie van beiden? Wat heeft je voorkeur? Wat je ook kiest, ik creëer een veilige omgeving waarin jij je vrij kunt uiten en we er alles aan doen om jou te versterken. Mijn klanten ervaren een verschil van dag en nacht, en voelen zich na onze sessies weer sterk voor de klas staan. Ook vinden ze mijn manier van coaching geven inspirerend, doordat ze door de werkwijze zelf tot oplossingen komen. Met een vleugje humor en veel geduld kan ik jou ook coachen en begeleiden. Wist je trouwens dat ik een gratis handboek aanbied? Neem contact op of vraag het handboek aan. Of neem een kijkje in onze webshop.

Verschillen tussen een coach en een begeleider


Naast coaching geef ik ook begeleiding aan startende leraren. Wat het verschil is? Bij coaching houd je een spiegel voor terwijl en laat je dus vooral door zelfreflectie tot inzichten komen en groeien. Bij begeleiding bied je tools en technieken, die je kunt gebruiken in de klas. In beide gevallen heb en houd jij de regie. Je kiest zelf wat je de prettigste manier van werken vindt.