Sterk en zeker

Maar soms zit je er dicht tegenaan...

Een burn-out in het onderwijs is het ergste wat je kan overkomen. Je doet er alles aan om dat te voorkomen. Maar… de werkdruk in het onderwijs is groot, je collega’s hebben het ook druk en de schoolleiding doet er alles aan om te zorgen dat alle leerlingen goed onderwijs krijgen. Dat neemt bepaalde verplichtingen met zich mee, waardoor jij je nog eens extra onder druk voelt staan.

Je zorgt goed voor jezelf

Je doet er alles aan om werk en privé in balans te houden, maar je merkt dat dat je steeds zwaarder valt. Sporten en leuke dingen doen lukt nog wel, maar als je na een lange schooldag uitgeput op de bank valt, vraag je je af hoe lang je dit nog volhoudt. En als er dan weer een nieuwe onderwijsvernieuwing ingevoerd moet worden, zie je daar als een berg tegenop. Voor je leerlingen wil je overeind blijven, maar eigenlijk zou je het liefst slapen. Een week lang…

burn-out in het onderwijs voorkomen

Je blijft nog op de been - maar hoe?

Het laatste dat je wilt is je ziek melden. Je probeert je werk goed in te delen, je grenzen te bewaken en plezier te houden in de omgang met de leerlingen. Maar het lijkt net alsof de tijd je door de vingers glipt; alle ballen hoog houden is zwaar en dat merk je nu.

Wat heb je nodig?

Het eerste wat je wilt is rust in je hoofd. Je wilt weer kunnen nadenken, zodat je de juiste keuzes kunt maken. En je wilt praten. Je wilt praten met iemand die echt luistert; met iemand die begrijpt dat jij er alles aan wilt doen om op de been te blijven. Iemand die je kunt vertrouwen en die jou steunt.

Ook wil je weten wat je kunt doen om je werkdruk te verminderen. Je kunt natuurlijk een cursus time-management volgen, maar dat gaat je onvoldoende helpen. Je hebt de adviezen en een frisse blik nodig van iemand die met jou meekijkt, naar jouw persoonlijke situatie, voorkeuren en klas. Daarom beginnen we dit traject met een werkdrukmeting.

Sterk en zeker

Hoe word je sterk en zeker?

Je begint met de beslissing om hulp in te schakelen; je kiest voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je vult het contactformulier hieronder in en we maken snel een (online) afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Het traject omvat de volgende onderdelen:

  • Een uitgebreid kennismakingsgesprek waarin we jouw persoonlijke doelen bespreken
  • Een voor- en nagesprek met je leidinggevende (indien gewenst)
  • De afname van een PPA (inclusief werkdrukmeting) 
  • Tien intensieve gesprekken waarin je jouw wijze van denken en gedrag aanpast op de door jou gewenste situatie
  • Een sessie met een trainingsacteur – waar je je nieuwe gedrag op mag oefenen
  • Eén of twee lesbezoeken – als je dat wilt

Sterk en zeker kost € 3250,- incl. BTW

Mirjam was bang voor een burn-out

Bij Judith voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze was heel toegankelijk voor mij. Ze laat je op je gemak voelen en doordat je je ook veilig bij haar voelt, kan je alles tegen haar zeggen. Het allerbelangrijkste wat ik van haar geleerd heb is dat je een keuze hebt. Ik gaf steeds voorzichtig aan dat ik dingen zou gaan proberen, waarop zij zei “Ja, maar dan ga je het gewoon doen.” Door kleine stapjes te durven maken, kreeg ik weer vertrouwen in mezelf. Dank je wel Judith!

Maak een nu afspraak voor een vrijblijvende kennismaking